Informatie voor de pers

Klimaatkampioen of de vieze man van Europa? Dutch New Energy Research kan u informeren over de echte staat van de Nederlandse energietransitie. Neem contact met ons op voor betrouwbare data over de energiemarkt en onderbouwde meningen over verduurzaming.

De warmtetransitie versnelt

18.11.2020

Nederland neemt afscheid van de traditionele aardgasketels en stapt over op collectieve warmtesystemen (warmtenetten). Het aantal aanbieders is gegroeid naar 23, die gezamenlijk meer dan 89 grootschalige projecten in ontwikkeling hebben.

Zon in tijden van corona: rem op groei zonne-energie sector of ruimte voor expansie?

28.09.2020 | artikel

Verschillende sectoren worden zwaar getroffen door maatregelen als gevolg van de corona uitbraak. Zo houdt het cultureel planbureau rekening met een economische krimp van 6% in 2020.

Consumenten hunkeren naar zekerheid bij aanschaf zonnepanelen

23.07.2020 | artikel

De zekerheid bij investeren in zonnepanelen wordt door consumenten niet alleen gezocht in prijs, maar ook in andere factoren die het gevoel geven van een gedegen investering.

ResidentiŽle sector stuwt herstel PV-markt

14.05.2020

Leveringsproblemen zijn bijna opgelost en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt. In de residentiële sector is het aantal verwachte installaties in mei en juni zelfs maar 8% lager dan normaal, zo blijkt uit de tweede white paper van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zon-pv-sector.