Informatie voor de pers

Klimaatkampioen of de vieze man van Europa? Dutch New Energy Research kan u informeren over de echte staat van de Nederlandse energietransitie. Neem contact met ons op voor betrouwbare data over de energiemarkt en onderbouwde meningen over verduurzaming.

Persberichten

Nederlandse zonnesector doorbreekt grens van 10 Gigawatt

20.01.2021

Nederlandse zonnesector doorbreekt grens van 10 Gigawatt

Ondanks de coronacrisis groeide de Nederlandse zonnesector vorig jaar met maar liefst 41%. Volgens het Nationaal Solar Trendrapport 2021 van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research werd er voor 2,9 Gigawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor Nederland de symbolische grens van 10 Gigawatt aan geïnstalleerd vermogen doorbrak.

Consumenten hunkeren naar zekerheid bij aanschaf zonnepanelen

23.07.2020 | artikel

De zekerheid bij investeren in zonnepanelen wordt door consumenten niet alleen gezocht in prijs, maar ook in andere factoren die het gevoel geven van een gedegen investering.

Residentiële sector stuwt herstel PV-markt

14.05.2020

Leveringsproblemen zijn bijna opgelost en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt. In de residentiële sector is het aantal verwachte installaties in mei en juni zelfs maar 8% lager dan normaal, zo blijkt uit de tweede white paper van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zon-pv-sector.

Oproep Dutch New Energy Research tot deelname aan vervolgenquête over impact coronacrisis

22.04.2020

Een week geleden publiceerde onderzoeksbureau Dutch New Energy Research een white paper van 36 pagina’s over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zonnestroomsector.

Grote ontwikkelaars roepen op tot verlenging SDE+-beschikkingen

15.04.2020

Van alle EPC'ers denkt 85 procent dat de oplevering van zonneprojecten door de coronacrisis in gevaar kan komen. Zij zien de deadline voor de subsidieregeling voor duurzame energie (SDE+) als grootste obstakel.

Een recordjaar voor zonne-energie, ondanks netcongestie en vertraging in de oplevering van projecten

28.11.2019

Op basis van data uit de meest recente Industrie Monitor verwachten wij dat het geïnstalleerde vermogen zon PV in 2019 dicht in de buurt zal komen van ons Low scenario dat in de 5-year forecast staat beschreven.

Kernenergie wint aan populariteit maar zonne-energie geniet nog steeds de meeste steun

28.11.2019

In vergelijking met een jaar eerder staan dubbel zoveel Nederlanders positief tegenover een uitbreiding van kernenergie. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Dutch New Energy Research.