Informatie voor de pers

Klimaatkampioen of de vieze man van Europa? Dutch New Energy Research kan u informeren over de echte staat van de Nederlandse energietransitie. Neem contact met ons op voor betrouwbare data over de energiemarkt en onderbouwde meningen over verduurzaming.

Persberichten

Lithium-metaalbatterij houdt 88 procent laadcapaciteit na 1.000 laadcycli

13.08.2021 | artikel

Lithium-metaalbatterij houdt 88 procent laadcapaciteit na 1.000 laadcycli

Onderzoekers van het Karlsruhe Institute of Technology en het Helmholtz Institute Ulm hebben een recordbrekende lithium-metaalbatterij ontwikkeld. Het nieuwe type batterij levert een energiedichtheid van 560 wattuur per kilogram met een zeer goede stabiliteit, dat meldt Engineersonline.

Zon in tijden van corona: rem op groei zonne-energie sector of ruimte voor expansie?

28.09.2020 | artikel

Verschillende sectoren worden zwaar getroffen door maatregelen als gevolg van de corona uitbraak. Zo houdt het cultureel planbureau rekening met een economische krimp van 6% in 2020.

Consumenten hunkeren naar zekerheid bij aanschaf zonnepanelen

23.07.2020 | artikel

De zekerheid bij investeren in zonnepanelen wordt door consumenten niet alleen gezocht in prijs, maar ook in andere factoren die het gevoel geven van een gedegen investering.

Residentiële sector stuwt herstel PV-markt

14.05.2020

Leveringsproblemen zijn bijna opgelost en installateurs hebben hogere verwachtingen voor de markt. In de residentiële sector is het aantal verwachte installaties in mei en juni zelfs maar 8% lager dan normaal, zo blijkt uit de tweede white paper van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zon-pv-sector.

Oproep Dutch New Energy Research tot deelname aan vervolgenquête over impact coronacrisis

22.04.2020

Een week geleden publiceerde onderzoeksbureau Dutch New Energy Research een white paper van 36 pagina’s over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zonnestroomsector.

Grote ontwikkelaars roepen op tot verlenging SDE+-beschikkingen

15.04.2020

Van alle EPC'ers denkt 85 procent dat de oplevering van zonneprojecten door de coronacrisis in gevaar kan komen. Zij zien de deadline voor de subsidieregeling voor duurzame energie (SDE+) als grootste obstakel.

Een recordjaar voor zonne-energie, ondanks netcongestie en vertraging in de oplevering van projecten

28.11.2019

Op basis van data uit de meest recente Industrie Monitor verwachten wij dat het geïnstalleerde vermogen zon PV in 2019 dicht in de buurt zal komen van ons Low scenario dat in de 5-year forecast staat beschreven.