Oproep Dutch New Energy Research tot deelname aan vervolgenquête over impact coronacrisis

22.04.2020

Een week geleden publiceerde onderzoeksbureau Dutch New Energy Research een white paper van 36 pagina’s over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse zonnestroomsector.

Grote ontwikkelaars roepen op tot verlenging SDE+-beschikkingen

15.04.2020

Van alle EPC'ers denkt 85 procent dat de oplevering van zonneprojecten door de coronacrisis in gevaar kan komen. Zij zien de deadline voor de subsidieregeling voor duurzame energie (SDE+) als grootste obstakel.

Een recordjaar voor zonne-energie, ondanks netcongestie en vertraging in de oplevering van projecten

28.11.2019

Op basis van data uit de meest recente Industrie Monitor verwachten wij dat het geïnstalleerde vermogen zon PV in 2019 dicht in de buurt zal komen van ons Low scenario dat in de 5-year forecast staat beschreven.

Kernenergie wint aan populariteit maar zonne-energie geniet nog steeds de meeste steun

28.11.2019

In vergelijking met een jaar eerder staan dubbel zoveel Nederlanders positief tegenover een uitbreiding van kernenergie. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Dutch New Energy Research.

Top 10 EPC/ontwikkelaars ontwikkelen een derde zon PV capaciteit in Nederland

11.11.2019

In de bovenstaande figuur heeft Dutch New Energy Research de EPC/ontwikkelaars in kaart gebracht op basis van het aantal projecten en de totale capaciteit in de portefeuille van bedrijven.

Dimmen van ledverlichting nog steeds problematisch

02.10.2019

Nu de meeste kinderziektes zijn opgelost stapt Nederland massaal over op ledverlichting. Toch signaleert de verlichtingssector dat consumenten nog steeds worstelen met één basaal probleem: ledlampen die niet eenvoudig lijken te kunnen dimmen.