Kernenergie wint aan populariteit maar zonne-energie geniet nog steeds de meeste steun

28.11.2019

Kernenergie wint aan populariteit maar zonne-energie geniet nog steeds de meeste steun

In vergelijking met een jaar eerder staan dubbel zoveel Nederlanders positief tegenover een uitbreiding van kernenergie. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van Dutch New Energy Research. Uitbreiding van wind- en zonne-energie geniet echter nog altijd de meeste steun onder consumenten.

Ten opzichte van andere alternatieven stijgt kernenergie in populariteit één plaats en staat het 7e plek in de lijst van meest populaire energiebronnen voor de toekomstige energievoorziening. Deze stijging gaat ten koste van biomassa, dat samen met zonne-energie op velden en warmtepompen de steun significant ziet dalen. Zonne-energie op daken blijft de ranglijst aanvoeren, twee op de drie ondervraagden staat positief tegen een uitbreiding van deze vorm van energieopwekking in Nederland.

De zonne-energiemarkt laat een sterke groei zien de afgelopen jaren. “In Nederland groeit de residentiele zonne-energiemarkt hard en stabiel”, aldus Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research. “Nederland is in Europa zelfs koploper met huishoudens die investeren in zonnepanelen op daken.”