Over ons

Dutch New Energy Research is het leidende en snelst groeiende onderzoeksbureau voor de groene sector. Als spin in het web van de duurzame industrie merken wij dagelijks dat er grote behoefte is aan accurate cijfers en inzicht over de Nederlandse energietransitie. Met ruim 8 jaar ervaring zijn wij als geen ander in staat om harde data en vooruitziende blikken te leveren waar u op kunt vertrouwen.

Drs. ing. Rolf Heynen, oprichter en CEO 
“De energietransitie is de grootste uitdaging van onze generatie. De snelle ontwikkelingen genereren tegenstrijdige meningen, conflicterende belangen en een reeks aan mythes. Betrouwbare, objectieve en onafhankelijke informatie is noodzakelijke om de juiste politieke en zakelijke beslissingen te nemen. We zijn trots op het brede scala aan organisaties dat inmiddels vertrouwt op onze data. Maar uiteindelijk zijn onze motieven persoonlijk: we werken naar ons beste vermogen om een leefbare wereld voor onze kinderen te garanderen.”

Dr. Steven Heshusius, Onderzoeker
“Gedreven door nieuwsgierigheid zet ik mij in voor het versnellen van de energietransitie. Tijdens een promotieonderzoek in moleculaire biologie, aan complexe regulatienetwerken, heb ik een brede ervaring op het gebied van data-analyse op gedaan. Voor DNE research zet ik deze ervaring in om processen te optimaliseren om de complexiteit van het elektriciteitsnetwerk inzichtelijk te maken. Zo wil ik onze licentiehouders ondersteunen bij het maken van data gedreven beslissingen.”

Giel Janssen, Onderzoeker MSc
“Als voormalig Science, Business & Innovation student vind ik het fantastisch om te werken aan een duurzame toekomst! De energiemarkt verandert snel en brengt complexe uitdagingen met zich mee die zowel op internationaal als nationaal niveau een aanpak vragen. Voor DNE focus ik mij dan ook graag op de trends en ontwikkelingen van technologieën die het verschil kunnen maken.'”

Maurice van Rees, Onderzoeker MSc
“Wat mij zo ontzettend boeit aan de energietransitie is de complexiteit van de manier waarop we dit kunnen bewerkstelligen. Er is niet sprake van een ‘one-size-fits-all approach’ maar een route die vele wegen kent. Hierin is het belangrijk een focus te houden op technologieën die echt het verschil kunnen maken. Mijn achtergrond in natuurkunde met een focus op energie helpt mij scherp te kijken naar de ontwikkelingen in de Nederlandse energiesector.”

Vragen? Neem gerust contact met ons op via het onderstaand contactformulier of bel +31 (0) 72 202 020 1

Persberichten

Nederlandse zonnesector doorbreekt grens van 10 Gigawatt

20.01.2021

Nederlandse zonnesector doorbreekt grens van 10 Gigawatt

Ondanks de coronacrisis groeide de Nederlandse zonnesector vorig jaar met maar liefst 41%. Volgens het Nationaal Solar Trendrapport 2021 van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research werd er voor 2,9 Gigawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor Nederland de symbolische grens van 10 Gigawatt aan geïnstalleerd vermogen doorbrak.