Over ons

Dutch New Energy Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de zonne-energiemarkt en een marktonderzoeksbureau met ruim tien jaar ervaring in de PV-markt. Ondersteund door onze datasets, modellen en dashboards helpen wij organisaties met inzichten en strategisch advies.

Drs. ing. Rolf  Heynen

Drs. ing. Rolf Heynen

Functie: Oprichter en CEO

De energietransitie is de grootste uitdaging van onze generatie. De snelle ontwikkelingen genereren tegenstrijdige meningen, conflicterende belangen en een reeks aan mythes. Betrouwbare, objectieve en onafhankelijke informatie is noodzakelijke om de juiste politieke en zakelijke beslissingen te nemen. We zijn trots op het brede scala aan organisaties dat inmiddels vertrouwt op onze data. Maar uiteindelijk zijn onze motieven persoonlijk: we werken naar ons beste vermogen om een leefbare wereld voor onze kinderen te garanderen.

Dr. Steven Heshusius

Dr. Steven Heshusius

Functie: Hoofdonderzoeker

Gedreven door nieuwsgierigheid zet ik mij in voor het versnellen van de energietransitie. Tijdens een promotieonderzoek in moleculaire biologie, aan complexe regulatienetwerken, heb ik een brede ervaring op het gebied van data-analyse op gedaan. Voor DNE research zet ik deze ervaring in om processen te optimaliseren om de complexiteit van het elektriciteitsnetwerk inzichtelijk te maken. Zo wil ik onze licentiehouders ondersteunen bij het maken van data gedreven beslissingen.

Giel Janssen MSc

Giel Janssen MSc

Functie: Onderzoeker

Als voormalig Science, Business & Innovation student vind ik het fantastisch om te werken aan een duurzame toekomst! De energiemarkt verandert snel en brengt complexe uitdagingen met zich mee die zowel op internationaal als nationaal niveau een aanpak vragen. Voor DNE focus ik mij dan ook graag op de trends en ontwikkelingen van technologieën die het verschil kunnen maken.

Daan Jansen MSc

Daan Jansen MSc

Functie: Onderzoeker

De duurzame energiesector groeit snel. Dat betekent naast vooruitgang ook meer data. Ik zet mijn kennis op het gebied van informatie management en business intelligence in om die data te vertalen naar hoogwaardige informatie. Snelle ontwikkelingen binnen de sector gaan gepaard met grote veranderingen in beleid en marktwerking. Met behulp van modeleren wil ik inzichten verzamelen die bijdragen aan de veerkrachtigheid van de Nederlandse energiesector.

ir. Anna Peereboom

ir. Anna Peereboom

Functie: Onderzoeker

Het klimaat heeft de toekomst. Door middel van marktonderzoek, beleidsonderzoek en data-analyse hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de energiesector. Inzicht in de markt en het beleid hierop is van onschatbare waarde voor een gedegen marketingstrategie. Bij DNE geven we bedrijven de benodigde tools om verder te groeien in de duurzame energiemarkt en zo de wereld een stukje groener te maken. Zo helpen we elkaar verder.